Telefonul iti merge greu sau se blocheaza?

7273 Adăugat de Rosca Sorin

Dacă îţi merge greu telefonul, dacă dă erori, se blochează şi îţi îngheaţă în aplicaţii și dacă se descarcă mai repede, este timpul să iei măsuri. Există câteva setări pe care ar fi bine să le pui în practică și care vor face telefonul mult mai rapid, iar autonomia va crește considerabil!

1.Foloseste un program de “curatare”

De fiecare data cand intri pe internet, descarci pachete de informatii (temporale, cookies-uri etc.). Daca nu iti cureti telefonul periodic, la un moment dat este posibil ca acesta sa se blocheze. Foloseste programul pus la dispozitie de producatorul telefonului sau poti utiliza o aplicatie dedicata.Una dintre cele mai bune aplicatii care te ajuta sa iti pastrezi telefonul la parametri optimi este CLEAN MASTER.
Sfatul nostru este sa te limitezi la folosirea functiilor obisnuite din Clean Master si sa eviti sa instalezi toate aplicatiile pe care programul ti le sugereaza. Foloseste functia de curatare a datelor, de dezinstalare si curatare de virusi.

2.Instalează doar aplicaţii din surse oficiale

Evită să instalezi pe telefon aplicatii de pe tot felul de site-uri de pe internet, de pe torenti si alte surse alternative. Sunt pline de virusi, de programe spion si iti instaleaza tot felul de alte aplicatii de care vei scapa cu mare greutate. Asa ca, daca ai telefon Android, descarca aplicatii numai din Play, iar daca ai un iPhone, doar din App store.

3.Dezinstalează aplicaţiile pe care nu le foloseşti

Intră în managerul de aplicaţii si dezinstaleaza-le pe cele care nu le folosesti decat foarte rar. Iti ocupa spatiu in memorie si multe dintre ele ruleaza in background, adica fara sa le vezi pe ecran, consumand din resursele telefonului.

 

4.Foloseste o aplicatie de tipul task killer

Iti spuneam mai devreme ca sunt multe aplicatii care lucreaza in background si care iti consuma procesorul si memoria telefonului. Daca nu vrei sa le dezinstalezi, foloseste functia de pe telefon care le inchide. O gasesti sub diverse forme, denumita “Smart Manager”, „Active Applications”, „Task killer” etc. Poti sa folosesti si o aplicatie de genul Advanced Task Killer din magazinul Play. Poti programa sa iti inchida automat aplicatiile care ruleaza fara sa le vezi.

5.Incearca sa eviti widgeturile

Chiar daca arata bine, multe dintre ele, precum cele de meteo, stiri, update-uri de Facebook etc., consuma resurse importante, iar performanta telefonului tau va avea de suferit. Daca nu ai un smartphone de ultima generatie, ar fi bine sa pastrezi ecranul curat, fara prea multe aplicatii care necesita actualizari tot timpul.

6.Dacă îţi merge greu telefonul, renunta la wallpaper-ul Live

Stim ca arata bine imaginile dinamice, ca efectele vizuale sunt absolut fascinante, insa pretul pe care trebuie sa-l platesti pentru aceste wallpapere este unul prea mare. Procesorul, memoria si placa video sunt supra-solicitate, iar bateria se consuma mai repede. Merita? Sfatul nostru este sa cauti o imagine de fundal simpla, intr-o culoare inchisa.

7.Dezactiveaza actualizarile automate de email si retele sociale

Daca ti-ai pus o adresa de email pe telefon, ar fi bine sa dezactivezi sincronizarea automata. La fel si in cazul Facebook-ului si a celorlalte programe precum Skype, Yahoo Messenger etc. E mult mai eficient sa iti faci update-urile doar atunci cand ai nevoie de ele. Altfel o sa iti consume resurse importante, mai ales daca folosesti internetul mobil.

8.Dacă îţi merge greu telefonul, actualizeaza aplicatiile si sistemul de operare

Ca sa ai un telefon in regula, care sa se miste bine si fara intreruperi, este esential sa iti actualizezi sistemul de operare, indiferent daca e iOS, Android sau Windows Mobile. Intra in “software update” sau “actualizare versiune software” din setari si cauta cea mai noua versiune. Procedeaza la fel si cu aplicatiile instalate. Sfatul nostru este sa faci asta numai de pe o retea wi-fi, pentru a cele mai multe sunt foarte mari si vei ramane rapid fara pachetul de date mobile din abonament sau de pe cartela.

9.Instaleaza un antivirus pentru mobil

La ce volume mari de informatie trec prin telefonul tau, nu este exclus sa prinzi si un virus care sa-ti fure datele private. Asta pe langa programele care iti aduc publicitate nedorita pe telefon. Pentru ambele situatii ai tot felul de programe anti virus. Iti recomandam versiunea gratuita de la BitDefender. O instalezi rapid si iti asigura protectia necesara.

10.Evita experimentele software cu telefonul

Internetul este plin de tot felul de versiuni de Android si iOS. Inainte de a schimba sistemul de operare de pe telefon, trebuie sa stii ca nu toate software-urile sunt de calitate, ca multe dintre ele contin virusi si programe spion, ce sa mai vorbim de compatibilitatile ce tin de tara, operator de comunicatii etc. Gandeste-te bine inainte de a sterge Android-ul original. Chiar merita plusul teoretic de viteza riscul de a distruge telefonul si de a deveni victima hackerilor? Probabil in teste vei avea un scor mai bun, dar iti garantam ca nu exista software modificat care sa nu genereze erori.