Redmi impresioneaza din nou prin tehnologiile de incarcare a bateriei

206 Adăugat de Marian Rosca

În cadrul târgului MWC 2023, compania Redmi a făcut o declarație impresionantă și a atras atenția industriei mobile cu tehnologia lor de încărcare la 300W pe fir. Această tehnologie a spart toate recordurile anterioare de încărcare rapidă și a demonstrat capacitățile sale prin intermediul unui prototip Redmi Note 12 Pro+. Cu toate acestea, tipster-ul Digital Chat Station a făcut un anunț încurajator pentru fanii Redmi, spunând că în acest an vom vedea primul smartphone vândut oficial care va suporta noua tehnologie de încărcare de la Redmi.

Conform informațiilor din trecut, varianta modificată a lui Redmi Note 12 Pro+ avea o baterie de 4100 mAh și se încărca astfel de la 0 la 50% în aproximativ 2 minute, iar alimentarea completă era realizată în doar 5 minute. Această tehnologie de încărcare necesită un nou design și noi materiale care intră atât în componența smartphone-urilor și a bateriilor, cât și a alimentatoarelor folosite.

Arhitectura de alimentare custom în format 6:2 aduce o eficiență de 98% în cazul încărcării, în ciuda faptului că vorbim despre o putere de alimentare uriașă. Tehnologia creată de Redmi nu supraîncălzește smartphone-ul și permite încărcării să se realizeze în regim maximal pentru mai mult de 2 minute. Deși nu este încă clar când va fi disponibil pentru public un smartphone care suportă alimentare la 300W pe fir, există deja pe piață alimentare la 240W, precum Realme GT3, care a fost prezentat în cadrul aceluiași târg MWC 2023.

În ceea ce privește Redmi Note 12 Pro+, acesta a debutat recent pe piața din România și, deși nu este varianta modificată de către companie, vine cu încărcare la "doar" 120W pe fir. Acesta are o baterie de 5000 mAh, un display AMOLED de 6.67 inch în diagonală, o cameră principală de 200 MP și un aspect premium. Conform companiei, se încarcă în aproximativ 19 minute de la 0 la 100%. Este clar că Redmi este o companie inovatoare și își dorește să rămână în topul pieței mobile prin crearea de tehnologii inovatoare și îmbunătățirea experienței utilizatorilor de smartphone-uri.