Ce trebuie făcut înainte de vinderea sau cedarea dispozitivului iPhone, iPad sau iPod touch altei persoane

Ce trebuie făcut înainte de vinderea sau cedarea dispozitivului iPhone, iPad sau iPod touch altei persoane


Parcurge acești pași pentru a șterge informațiile personale dintr-un dispozitiv, chiar dacă nu îl mai ai.

Dacă ai încă dispozitivul iOS

Înainte de a vinde sau ceda un dispozitiv iOS trebuie să ștergi informațiile tale personale. Nu trebuie să ștergi manual contactele, calendarele, mementourile, documentele, fotografiile sau alte informații iCloud în timp ce ești autentificat la iCloud cu ID-ul Apple. Dacă procedezi astfel, vei șterge conținutul tău de pe serverele iCloud și de pe toate dispozitivele tale autentificate în iCloud.

Pe dispozitivul tău cu iOS 10, asigură-te că te deconectezi de la iCloud înainte de a-ți șterge dispozitivul.

Urmează acești pași:

  1. Dacă ai asociat un dispozitiv Apple Watch cu dispozitivul iPhone, anulează asocierea dispozitivului Apple Watch.
  2. Fă backup la dispozitivul tău iOS.
  3. Atinge Configurări > iCloud. Derulează în jos și atinge opțiunea Ieșire. În iOS 7 sau în sistemele de operare anterioare, atinge opțiunea Ștergeți contul.
  4. Atinge din nou Ieșire, apoi atinge Ștergeți de pe iPhone și introdu-ți parola.
  5. Deconectează-te din iTunes & App Store. Accesează Configurări > iTunes & App Store > ID Apple > Ieșire.
  6. Revino la Configurări și atinge General > Resetare > Ștergeți conținut și configurări. Dacă ai activat funcția Găsire iPhone, poate fi necesar să introduci ID-ul Apple și parola.
  7. Dacă ți se solicită codul de acces pentru dispozitiv sau restricții, introdu-l. Apoi atinge Ștergeți [dispozitiv].
  8. Contactează operatorul de telefonie pentru ajutor privind transferarea serviciului către proprietarul nou. Dacă nu utilizezi un card SIM cu dispozitivul, poți contacta operatorul de telefonie pentru a obține ajutor privind transferarea serviciului către proprietarul nou.

Când îți ștergi dispozitivul iPhone, iPad sau iPod touch, funcțiile Găsire iPhone și Blocare activare sunt dezactivate.

Dacă nu mai ai dispozitivul iOS

Dacă pașii de mai sus nu au fost finalizați și nu mai ai dispozitivul, parcurge acești pași:

  1. Solicită noului proprietar să șteargă întregul conținut și toate configurările urmând pașii de mai sus.
  2. Dacă folosești iCloud și funcția Găsire iPhone pe dispozitiv, autentifică-te la iCloud.com sau la aplicația Găsire iPhone pe un alt dispozitiv, selectează dispozitivul și fă clic pe Ștergeți. După ce dispozitivul a fost șters, fă clic pe Eliminați din cont.
  3. Dacă nu reușești să finalizezi niciunul dintre pașii de mai sus, schimbă parola ID-ului Apple. Nu vor fi eliminate informațiile personale stocate pe vechiul tău dispozitiv, însă previne ștergerea de către noul proprietar a informațiilor tale din iCloud.
  4. Dacă treci la un telefon non-Apple, anulează înregistrarea la iMessage
  5. Dacă utilizezi Apple Pay, poți elimina cardurile tale de credit sau de debit la iCloud.com. Selectează Configurări pentru a vedea ce dispozitive utilizează Apple Pay, apoi fă clic pe dispozitiv. Lângă Apple Pay, fă clic pe Eliminați.